Elérhetőségek

Parti Kertészet

9700 Szombathely,
Kámont Oladdal összekötő út mellett
Telefon: (+36)94/714-092
E-mail küldése

Virágnaptár / November

November

 

1 Marianna, Mindenszentek  
2 Achilles  
3 Győző Kerti gyep kezelése: A kerti gyep kezelése során a legkésobbi trágyázás november közepéig történjen meg. A legjobb ehhez az apró, érett istállótrágya vagy a komposztföld. Megfelel még a mutrágyákkal dúsított tõzeg is.
4 Károly  
5 Imre  
6 Lénárd Földhalom takarás: Földhalom takarás védheti a legjobban az újonnan telepített gyümölcsfákat, gyümölcstermő bokrokat, a díszfa és cserje csemetéket, valamint a kerti rózsákat illetve azok tőrészeit. A földhalommal takarás legalább egy jó nagy arasznyi vastagságú legyen, nem túl rögös és nem is száraz talajból, akár úgy, hogy kapával a tövekre húzzuk.
7 Rezső  
8 Zsombor Talajtakarás Talajtakarás télre a frissen palántázott, vagy éppen ládákba ültetett árvácska, százszorszép és egyéb kétnyári növény virágtövei közé hulló vagy oda terített lehullott levelek pár cm-es rétege lehet. Fontos, hogy ez a leheto leglevegősebb legyen, ezért vékony és elágazásokkal teli gallyrészek is elfektethetők a talajtakaró lomb- illetve avarrétegébe.
9 Tivadar  
10 Réka  
11 Márton  
12 Jónás, Renátó  
13 Szilvia  
14 Aliz  
15 Albert, Lipót  
16 Ödön  
17 Hortenzia, Gergő  
18 Jenő Korai vetés: A korán felmelegedő homoktalajú területeken, a korábbi virágzás illetve korai éréskezdet reményében tél alá vetés is lehetséges. Ez esetben a - még a talajfagyok "beköszöntése" előtt elvetett magvak - majd tavasszal indulnak csírázásnak. A zöldségnövények közül így is vethető a sárgarépa, a petrezselyem, a borsó, de beválhat ez a módszer egyes egynyári virágoknál is, mint pl. a bársonyvirág, a díszmák, a porcsinrózsa, a szarkaláb és a tátika (más néven oroszlánszáj) is.
19 Erzsébet  
20 Jolán  
21 Olivér  
22 Cecília  
23 Kelemen, Klementina Vizinövények ültetése: A vízinövények védelme télen fagymentes helyre történő áttételükkel valósítható meg a legtöbb kistermetű tavi-, vagy tündérrózsa hibrid és meleg égövi származású faj esetében.
24 Emma  
25 Katalin  
26 Virág  
27 Virgil  
28 Stefánia  
29 Taksony  
30 András, Andor  
« Vissza az előző oldalra!

Parti Kertészet - MagyarParti Kertészet - DeutschParti Kertészet - English