A naspolya egy lombhullató cserje, aminek ötszirmú apró fehér virágai májusban nyílnak. Ezekből a virágokból fejlődnek ki őszre az ehető termések, melyeket kissé túléretten a legajánlatosabb fogyasztani, ami október-november hónapokban várható. A naspolya gazdag ásványi anyagokkal és vitamintartalommal rendelkezik. Utóérlelés után nemcsak nyersen lehet fogyasztani, lekvárt vagy szelét is lehet belőle készíteni. A termésnek csakis a húsa ehető.
Gondozása
Napfényt igényel
Széltől védett helyre ültessük
Jól bírja a szárazságot, fagyot
Az elhalt hajtásokat tél végén, kora tavasszal távolítsuk el
Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek, valamint a látogatottság mérése céljából. A sütik használatát bármikor letilthatja! Erről bővebb információkat olvashat itt:
Adatkezelési tájékoztatónk