Kellemes, friss illatával és értékes illóolajával elengedhetetlen alkotóeleme a hagyományos és igényes konyhaművészetnek. Friss és sült ételekhez egyaránt használják nemcsak frissen, hanem szárított változatban is, bár így némileg veszít az erejéből. Mivel érzékeny aromája hamar elillan, csak a főzés utolsó pillanatában ajánlott az ételbe tenni. A növény felső, fiatalabb levelei mindig enyhébb aromájúak. Apró fehér vagy rózsaszín virágai júniustól szeptemberig nyílnak a magas szárak végein. Leveleinek forrazatát hagyományosan emésztőrendszeri problémákra ajánlják.
Gondozása
Napos, meleg fekvést, jó vízáteresztő képességű, tápdús talajt igényel
A rendszeres öntözést erőteljesebb növekedéssel hálálja meg
Különösebb ápolásra nincs szüksége, de a gyomoktól óvni kell
Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek, valamint a látogatottság mérése céljából. A sütik használatát bármikor letilthatja! Erről bővebb információkat olvashat itt:
Adatkezelési tájékoztatónk